ik ben Fred – de teaser Pilot

ik ben Fred is de Pilot die ik regisseerde en voorzag van achtergronden en karakter design

 

bekijk de Trailer alhier!

 

Het Verhaal

Fred is verdwaald en wil terug naar zijn baasje. Toch is hij niet verdrietig. Hij vertrouwt er op dat alles goed komt en dat hij uiteindelijk weer thuis komt. Fred zwerft door heel Europa en komt in de beroemdste steden. Je zult het altijd zien, overal waar Fred komt gebeurt iets spannends. Moet een verdwaald kind in Parijs worden gevonden? Is iemand met de instrumenten van het Concertgebouworkest aan de haal? Fred lost het op.
De avonturen van Fred vinden plaats in een periode dat Europa wordt geteisterd door een zeer actieve bende kunstrovers. De politie staat voor een raadsel en ook misdaadverslaggever John Bolderman en zijn cameraman Manfred Lentz hebben geen idee wie er achter zit.
De verhalen illustreren de overeenkomsten tussen de Europese kinderen en volwassenen binnen het kader van de verschillende culturen, talen en gewoontes. Fred ervaart het allemaal.
Muziek
Vaste personages en locale “gast personages” zingen liedjes. Deze liedjes zijn wel voor kinderen maar geen typische kinderliedjes. Kinderen krijgen een introductie tot allerlei verschillende soorten muziek. Van rock, reggae of Hiphop tot klassiek, samba of barok. Tijdens de liedjes hebben de personages dagdromen, flashbacks en fantasieën.
Educatie
Waar liggen de steden? Wat is er te zien? Wat is er echt bijzonder aan een stad? Dit alles komt aan bod. Ook Europese begrippen zoals het Europarlement en geschiedenis. Dit alles binnen de belevingswereld van de doelgroep en begeleid door humor en muziek.

Concept:
Bart Wijtman, Bram Klein, Joris Lutz

Stemmen:
Joris Lutz, Jack Wouterse, Nienke Westerhof

Script:
Bram Klein

Muziek:
Bart Wijtman, Bram Klein, Joris Lutz

Regie & animatie & backgrounds
Sebastiaan de Ruiter

karakter animatie

Ferry van Schijndel en Lucas de Peinder

 

 

 

Author: Bas